VETENSKAP       BILDNING       TRADITION

Sök på axess.se

Sök i
Sortera
Tillbaka

BARTH-KRON Januariavtalet är i praktiken dött

"Regeringen och samarbetspartierna befinner sig därmed i ett slags moment 22. Antingen framhärdar man och fortsätter enligt fjolårets uppenbart dysfunktionella karta, med risken att en allt mer stridslysten opposition skjuter ned reform efter reform.

Eller så biter man huvudet av skam, river upp den där utestängningsparagrafen och bjuder in Vänsterpartiet på förhandlingskaffe.

Ett tredje alternativ är förstås att man ger upp och lägger ned, med extraval eller nya talmansrundor som följd, men det finns inga sådana signaler i det här läget.

Än verkar snarare förnekelsefasen råda, åtminstone på sina håll.

Januariavtalet påverkas inte, fastslår Centerpartiets vikarierande partiledare Anders W Jonsson.

Expressen


På agendan

På agendan är Axess TV:s nya programserie där politiken möter forskningen och Lars Adaktusson är programledare.

Boken, läsandet och fattningsförmågan

Berättandet och läsandet har genom historien fyllt en central roll för människans liv. Just nu förändrar digitaliseringen berättandet och läsandets förutsättningar i grunden.

En ny bok

I programserien ”En ny bok” intervjuar programledarna Mats Wiklund och Katarina O’Nils Franke forskare och författare som medverkat i antologier och essäsamlingar utgivna av Axel och Margaret Ax:son Johnson stiftelse.

Where Is Life Science Heading In The Future? 2018

Genes, Technology And Society

Tvådagarsseminarium inspelat 14-15 maj 2018 på Engelsbergs bruk.

Global Axess 2018: Kunskap och information

Kunskap och information är temat för årets upplaga av Global Axess. Kunskapens betydelse har varit uppenbar för människan allt sedan Adam och Evas tid, men informationssamhället ställer oss inför nya frågor. Inte minst: Vad innebär det allt intensivare flödet av information och åsikter för vår förmåga till helhetssyn och förståelse? Gör det oss klokare eller dummare? I programmen ger forskare, journalister och författare sina bilder av utvecklingen.

Studio Axess

PJ Anders Linder tacklar tidens aktuella frågor med intressanta och kvalificerade gäster. Du vet väl att du kan lyssna på avsnitten fredagar innan TV-sändningen? Besök: axess.se/podcast